ArtResin klarar livsmedelssäkerhetstester

ArtResin klarar livsmedelssäkerhetstester

JA det är sant, härdat ArtResin kan med säkerhet användas som kontaktyta med mat! Detta innebär att när den används enligt anvisningarna kommer härdad ArtResin inte att läcka ut några ämnen i livsmedel som kommer i kontakt med den.

Men ta inte bara vårt ord för det...

ArtResin epoxiharts har testats noggrant av en tredje part för urlakning och migrering över världsomspännande standarder och bestämmelser och KLARAR varje test. ArtResin är med andra ord helt inert när det härdas.

Läs vidare för att lära dig mer...

ArtResin Epoxy Resin Passes Food Safety Tests

Vad är ett migrationstest?

Migration är den term som används för att beskriva överföring av kemiska ämnen från material i kontakt med livsmedel till livsmedel. Ett migrationstest bestämmer omfattningen av kemisk överföring från ett material i kontakt med livsmedel till livsmedel. Genom att använda livsmedelssimulanter för att uppskatta faktisk mat mäter testet ett materials stabilitet och tröghet genom att identifiera både typen av ämne som lakas ut och mängden.

Efter metoder som beskrivs av styrande organ från USA, Kanada, Storbritannien, Australien och Europeiska unionen, testade labbet ArtResin mot 13 olika migrations- och livsmedelssäkerhetstester.

Alla 13 tester använde ArtResin som framställts enligt instruktionerna på etiketten - det vill säga rent ArtResin utan färgämnen eller tillsatser, blandat i lika volymdelar, omrört i 3 minuter, bränns för att släppa bubblor och fick härda i 72 timmar.

Som framgår nedan klarade ArtResin varje test och fastställde att det är helt inert när det härdat. Med andra ord kommer inga kemiska ämnen att migrera till maten.

ArtResin Epoxy Resin Passes Migration Test

ArtResin har dessutom klarat migrationstestning av nonylfenol av ett tredje parts laboratorium.

ArtResin Epoxy Resin s PASSED nonyl phenol migration testing

Dessa fynd är viktiga eftersom de säkerställer att ingen kemisk kontaminering kommer att inträffa när mat kommer i kontakt med härdat ArtResin, vilket gör det säkert att använda på serviser, tallrikar, charkuteribrädor, serveringsbrickor eller något annat som är avsett att användas för att servera mat.

⚠️ OBS:

  • ArtResin har ansetts säkert för kontakt med livsmedel när det har härdat, men håll mat eller dryck långt borta från ArtResin i dess förhärdade flytande form.
  • ArtResin är INTE ätbart eller drickbart i vare sig flytande eller härdad form.
  • Den maximala temperatur som härdad ArtResin kan komma i kontakt med är 50C. Att utsätta ArtResin för temperaturer högre än detta kan orsaka irreparabel skada på den hartsade ytan. Eftersom varm mat kan överstiga dessa temperaturer bör man undvika att placera den på en hartsad yta.

Om jag lägger till ett färgämne till ArtResin, är det fortfarande matsäkert?

Tillsats av vissa hartsfärgämnen kan förändra ArtResins icke-toxicitet och icke-antändbarhet och kan äventyra dess livsmedelssäkerhetsbeteckning. Till exempel, att tillsätta alkoholinc till harts skapar vackra, färgglada effekter, men eftersom alkohol är giftigt och brandfarligt kan ArtResin blandat med alkoholink inte längre klassificeras som giftfritt.

Laboratoriet utvärderade rent ArtResin (dvs utan färgämnen eller tillsatser) för att fastställa att det var livsmedelssäkert. Det bör noteras att livsmedelssäker status kan äventyras om främmande produkter tillsätts i ArtResin-blandningen. Om du letar efter ett säkert alternativ är ArtResin ResinTint flytande färgämnen mineraloljebaserade och innehåller inga lösningsmedel.

Vi väntar för närvarande på ytterligare testresultat för att intyga att ArtResin tonad med ResinTint också är livsmedelssäker!

💡TIPS: Om du är osäker på om din färgämne kan vara säker, applicera ett lager av klar, icke-tonad ArtResin som ett sista topplack för att vara säker.

ArtResin Epoxy Resin Colorant To ArtResin

Kan jag använda ArtResin på glasunderlägg och värmeplattor?

ArtResin fungerar utmärkt för glasunderlägg, men inte så bra för kokplattor och här är varför: den maximala temperaturen som härdad ArtResin kan utsättas för är 50C. Alla temperaturer som är högre än 50C, till exempel från en maträtt direkt ur ugnen, kan leda till en irreparabel skada på din hartsade yta. Värmen som genereras från botten av en varm mugg, å andra sidan, är inte i närheten av så varm så du kan lägga den på en glasunderlägg utan oro.

ArtResin Coasters and Hot Plates

ArtResin glasunderlägg och kokplattor

💡TIPS:

Du kan göra glasunderlägg av ArtResin och trä, kakel eller glasmosaik, du kan hälla den i en silikonform, du kan till och med bädda in föremål i den som stenar, ölkapslar, snäckskal etc. För mer kreativ inspiration, kolla in vår youtube kanal

Kan jag använda ArtResin på dryckesartiklar som muggar, tumlare och glas?

Vi rekommenderar att du använder ArtResin på utsidan av dryckesföremål och endast på dryckesföremål avsedda för användning med kalla drycker. Det gör vi inte rekommenderar att du använder ArtResin för att fodra insidan av dryckesartiklar. Detta är inte ett säkerhetsproblem (ArtResin är inert när det härdat) utan snarare ett temperaturproblem. Den maximala temperaturen som ArtResin kan utsättas för är 50C. En varm dryck, som ett nybryggt kaffe eller te, är mycket varmare än 50C och hartset kan bli irreparabelt skadat om det utsätts för temperaturer högre än detta.

Bäst att vara försiktig och använda ArtResin på utsidan av dryckesartiklar avsedda för kalla drycker eller på en isolerad tumlare.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.