Hur man börjar i 4 steg

Jag har några enkla steg och användbara tips som hjälper dig att använda ArtResin på ditt mästerverk!

 1. Du har målat din tavla.
 2. Har skrivit ut ditt foto.
 3. Skulpterade din skulptur.
 4. Slagit in ditt slöjdverk.
 5. Har slutfört ditt hantverk.

Och du har köpt din ArtResin, den klaraste, glansigaste epoxihartsen på planeten och du är redo att belägga din bit ...

Nu då?!

Tja, först och främst:

✔ kolla in vår FAQ-sida för massor av riktigt användbara tips, råd och handledning för att göra dig redo för framgång.

✔ öva på ett icke-mästerverk först :)

✔ Följ våra enkla steg nedan

1. MÄT

ArtResin epoxiharts kommer i 2 delar (en harts och en härdare) och har ett blandningsförhållande på 1:1.

- Med handskar på, häll lika mängder harts och härdare i en blandningsbägare. Mät lika och noggrant! Att tillsätta för mycket av antingen hartset eller härdaren kommer att förändra den kemiska reaktionen och blandningen kommer inte att härda ordentligt.

- ArtResin är väldigt klibbig så handskar kommer att skydda dig från smuts och eventuell hudirritation. Rengör huden omedelbart med tvål och vatten om den kommer i kontakt med ArtResin

OBS- Om ArtResin på något sätt kommer i kontakt med dina ögon, skölj med vatten upprepade gånger och gnugga inte. Sök omedelbart läkarvård

💡 TIPS:

 • ArtResin anses vara ett icke-farligt material, giftfritt när det används enligt anvisningarna och säkert för hemmabruk i ett välventilerat utrymme. Läs vårt säkerhetsdatablad för mer information.
 • Blanda ihop lite mer än du tror att du kommer att behöva ... du vill täcka ditt arbete helt och hållet på en gång och inte behöva blanda mer i sista stund.
 • Ibland tror folk att de kan påskynda 24 timmars härdningstiden genom att tillsätta mer härdare till blandningen. Men detta kommer att kasta bort det känsliga blandningsförhållandet 1:1 och ditt harts kommer inte att härda ordentligt. Det bästa sättet att uppmuntra härdning är att öka rumstemperaturen, eftersom härdningen påskyndas av värme. 

2. BLANDA

I minst 3 minuter, skrapa botten och sidorna av ditt blandningskärl medan du rör om

- När du har mätt lika och noggrant är det absolut nödvändigt att blanda båda delarna noggrant i minst 3 minuter och sedan bara lite till för att vara säker!

- Efter att du har blandat har du cirka 45 minuters arbetstid innan hartset tjocknar och härdar.

💡 TIPS

 • Se till att skrapa sidorna och botten av behållaren när du blandar - felaktigt blandat harts på sidorna och botten kommer inte att kunna katalysera och kommer inte att härda ordentligt, vilket lämnar dig med klibbiga fläckar som inte kommer att härda.
 • Om det dyker upp bubblor, oroa dig inte - vi tar bort dessa efter upphällningen :)

3. HÄLLA & FÖRDELA

Efter att ha sett till att din pjäs är jämn, fortsätt och häll ArtResin över ditt arbete. Var inte rädd!

- ArtResin är självutjämnande så det börjar plana av sig själv, men du kan sprida det runt på plats med e n Epoxy spreader/tandad plastskiva. En återanvändbar plastspridare är det perfekta verktyget för att sprida ut ArtResin jämnt och effektivt.

- Kanter kan hanteras på flera olika sätt: vissa artister gillar att tejpa kanterna helt och hållet och låter bara ArtResin sitta kupolformad ovanpå deras verk. Andra gillar att maskera undersidan av biten och låta hartset droppa över sidorna, sprida det smidigt med en borste eller med händerna täckta med ett par nitrilhandskar. 

- Du kommer att märka att bubblor börjar stiga till ytan. Många av dessa kommer att poppa av sig själva, men om du vill ha en felfri, glasliknande yta, är en gasolbrännare perfekt för detta.

4. AVSLUTA DITT PROJEKT

Bränn bort bubblor och täck över ditt nyplastade arbete

- Lägg ett skyddande hölje över din plastbit (en stor kartong är perfekt för detta!) Ha höljet nära till hands innan du börjar ditt arbete med hart så att det är tillgängligt så snart du är klar.

💡 TIPS

 • Se till att ditt konstverk är torrt och dammfritt innan du häller på ArtResin. 
 • Det är en bra idé att ha din pjäs upplyft från din arbetsyta på stödblock. Jag gillar att använda stora bitar av lego! Detta gör att hartset kan spilla nerför kanterna utan att samlas vid basen, vilket skulle få din pjäs att fastna på din arbetsyta.
 • Du vill också lägga en droppduk över din arbetsyta. Tyg- och pappersdukar suger upp hartset så det är bäst att använda ArtResins droppduk: ett duschdraperi i vinyl eller en stor silikonmatta. ArtResin fastnar inte på plast så att städa upp är lika enkelt som att skala bort det härdade hartset efter att det har torkat!
 • När du har bränt bubblorna, behåll en tandpetare till hands för att plocka ut eventuella damm- eller hårstrån som kan ha lagt sig på din plastbit.
 • Att titta på din utspridda yta i reflektionen av ett ljus hjälper dig verkligen att se eventuella brister. Din smartphones ficklampa är utmärkt för detta ändamål!
 • Dropp kan torkas bort med ett handskar när de fortfarande är blöta, men om det finns några droppar som torkat kan de lätt slipas bort.
 • Träpaneler fungerar bäst för stora bitar snarare än duk eftersom träet inte sjunker ner under tyngden av hartset.


VÄNTETID

ArtResin måste sitta i 24 timmar i ett dammfritt utrymme medan det härdar.

- I cirka 8 timmar kommer det att vara klibbigt men du kommer att kunna hälla ett andra lager om det behövs. Efter cirka 12 timmar är det torrt vid beröring. Inom 24 timmar är det 95 % härdat och helt härdat inom 72 timmar.

💡 TIPS

 • Under tiden, städa! Silikonmattor är bra att ha till hands för enkel rengöring. Torka helt enkelt av alla återanvändbara verktyg med pappershandduk innan hartset torkar och lägg dem på mattan för användning nästa gång.
 • Tippa din blandningskopp upp och ner på mattan så att det extra ArtResin droppar ut. Det kommer att lämna ett supertunt lager på insidan av koppen som du kan dra av, och ger dig en en ren mixerkopp!
 • Silikonmattan kan även användas många gånger då det härdade hartset lätt kan dras av. Försök! :)

Jag hoppas att du tycker att dessa tips är användbara! Och glöm inte ... FAQ-sidan har en mängd information! Många ämnen som tas upp där, inklusive hur man gör, experimenterar, felsöker och mycket mer! All information du behöver för en fantastisk ArtResin-upplevelse :)

Har du ett bra tips att dela med dig av?

Eller vill du visa upp ditt eget ArtResin'ed-mästerverk?

Hör av dig då!! Vi ÄLSKAR att höra från våra kunder! Meddela oss via hemsidans kontaktsida.
Tills nästa gång ... var kreativ :)

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.