Hur man ramar in (Instagram-)bilder med Resin

Hur man ramar in (Instagram-)bilder med Resin

Epoxiharts är det perfekta sättet att skydda foton för alltid!

Art resin gorgeous shiny finish artwork

I det här inlägget visar jag dig hur du tar dina favoritbilder på Instagram och visar dem enkelt och vackert... inga glas eller distraherande ramar behövs. Instagram är överlägset mitt favoritställe av sociala medier – det är alla bilder och väldigt lite text, så du får koll på vad någon postar på ett effektivt sätt!

ArtResins underbara konstverk med glänsande finish Du kommer att behöva:

  • En träpanel (helst en med upphöjda kanter för att hålla i hartset)
  • Ditt valda tryck, storlek för att passa din panel
  • ArtResin epoxiharts
  • Något att blanda i
  • Ett par nitrilhandskar
  • En rörslev
  • Färg (valfritt, för att måla panelens sidor... vilken typ av färg som helst duger, jag använde sprayfärg)
  • En nivå för att säkerställa att din pjäs är perfekt horisontell
  • En gasbrännar/brulee brännare för att ta bort bubblor

David and Rebecca wedding TBT on instagram

Utforska gärna våra konstverktyg och tillbehör i harts.

Så jag skrev ut den här bilden på i en storlek på 20 x 20cm. Panelen jag tänkte använda var också 20 x 20cm (så att trycket skulle passa perfekt), och jag hade spraymålat kanterna på den svarta i förväg. Med bara en vanlig limstift limmade jag fast trycket på panelen och tryckte fast det ordentligt. Sedan såg jag till att hela biten var jämn och jag blandade ihop en sats ArtResin. Se till att hela biten är jämn innan du häller upp ArtResin

make sure the whole piece is level before pouring up the ArtResin

Att blanda ArtResin är enkelt:

Använd handskar, häll bara lika delar från endera flaskan i en blandningskopp. Rör om ordentligt (i 3 fasta minuter). Häll sedan ut den över din bit och bred ut den! Du behöver inte vara rädd för att hartset förstör ditt tryck; i själva verket skyddar det ditt tryck. ArtResin självutjämnar extremt bra, så jag upptäckte att det inte var mycket jag behövde göra för att få hartset att gå dit jag ville ha det. Jag tryckte i princip bara in den försiktigt i hörnen och det var allt.

Mixing ArtResin is simple

the bubbles will pop on their ownNu när du har fått allt täckt kommer du att märka att det förmodligen kommer att finnas några bubblor i hartset. ArtResin har ett avgasningsmedel (aka bubble release) i sig för att främja bubbelpopping, så många av bubblorna kommer att poppa av sig själva. De som inte dyker upp av sig själva kan enkelt elimineras genom att snabbt köra en gasolbrännare över dem. Det är ärligt talat så tillfredsställande att se dem försvinna så lätt!

ArtResin has a de-gassing agent

Och det är allt!

Så vid det här laget täckte jag bara hela biten med en kartong för att se till att inget damm eller eventuellt någon fluga skulle lägga sig i hartset innan det torkade helt. Jag lämnade den över natten, och på morgonen hade jag en underbar glänsande finish på min favorit Insta-bild :)

covered the whole piece of cardboard to make sure no dust would settle

OBS: För detta projekt använde jag en träpanel som hade en 3 mm träläpp runt hela kanten. Denna typ av panel är utmärkt att använda harts i eftersom den innesluter hartset utan att rinna över sidorna. Du kan använda vilken typ av panel du vill; vanligtvis använder jag en vanlig canvastavla utan läpp, och jag låter bara hartset rinna över sidorna och sprida ut det på samma sätt som jag skulle göra ovanpå. Om du använder en panel där hartset rinner över sidorna, se till att lyfta upp din bit från bordet så att ArtResin inte klistrar fast din panel på bordet!

Artresin - vacker glänsande finish

Ha kul... skriv ut massor av bilder och gör ett gäng på en gång! Detta är ett snabbt och enkelt hantverk.

Artresin - gorgeous shiny finish

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.