Vilka är de tre vanligaste misstagen som görs av nybörjare?

Vilka är de tre vanligaste misstagen som görs av nybörjare?

Vilka är de tre vanligaste misstagen som görs av nybörjare

Du har tittat på våra tutorials och hört oss säga hur lätt det är att använda ArtResin epoxiharts. Sanningen är att det ÄR lätt... men det är inte idiotsäkert. Här är top tre sakerna som folk gör fel när de först försöker använda harts... läs så du inte behöver lära dig den hårda vägen!

Du måste först veta att epoxiharts finns i 2 delar: en harts och en härdare. När dessa två delar blandas enligt anvisningarna uppstår en kemisk reaktion som gör att den flytande blandningen härdar. När denna kemiska reaktion på något sätt förhindras eller avbryts, är en perfekt härning inte längre möjlig, och resultatet blir en klibbig röra!

Så här ska du inte göra! :)

1. Mäter inte exakt

ArtResin är ett blandningsförhållande på 1:1 och formulerades för att mätas i volym, inte vikt. Det är viktigt att vara noggrann när man mäter båda delarna för att säkerställa att förhållandet verkligen är lika, eftersom allt material som inte kan katalysera ordentligt förblir ohärdat och klibbigt. 

ArtResin is a 1:1 mixing ratio

2. Blanda inte ordentligt

När du har försäkrat dig om att ditt blandningsförhållande är korrekt och lika, är det viktigt att blanda båda delarna tillsammans ordentligt. Återigen, om något material inte kan katalysera ordentligt av alla medel, inklusive att inte blandas tillräckligt bra, kommer det inte att kunna härda fullt. Blanda kraftigt i tre till fyra fasta minuter, skrapa sidorna och botten av behållaren, kontrollera att allt kan katalysera grundligt. 

Mixing vigorously for three to four solid minutes

3. Försöker fuska härdningstiden genom att lägga till mer härdare

ArtResin härdar mestadels (till 95%) inom 24 timmar, med sin fullaste härdning på 72 timmar. Ibland tror folk att de kan påskynda den här läkningstiden genom att lägga till fler härdare till blandningen, men detta slösar bara bra material och orsakar härdningsproblem. Det bästa sättet att uppmuntra härdning är att öka rumstemperaturen, eftersom härdningen påskyndas av värme. 

how-to instructions of ArtResin

Om du följer våra enkla instruktioner och helt enkelt mäter och blandar din ArtResin ordentligt, kommer du inte ha några svårigheter att använda och applicera ArtResin på ditt projekt!

Om du redan har "förstörda" projekt kan du läsa tidigare inlägg på hur du fixar till dem.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.