Hur man hartsar en akvarellmålning

Hur man hartsar en akvarellmålning

Att täcka din akvarellmålning med en beläggning av ArtResin är enkelt - faktiskt tar epoxiharts akvarellkonst nästa nivå, förseglar och skyddar den med en professionell finish och en glansig glans som gör färgen pop!

Vi älskar att använda träkonstpaneler här på ArtResin - du kan montera ditt konstverk och hälla ditt harts direkt på panelen! Vissa paneler har till och med en upphöjd läpp som är speciellt utformad för att innehålla harts - de gör det superenkelt att hälla med rena kanter.

Mät, blanda, häll, bred ut, täck över och vänta, och på 24 timmar kommer din akvarellmålning att gå från bra till vacker!

How To Resin Watercolor: Measure, mix, pour, spread, coverLåt oss börja ...

 

Tillbehör:

 • 12 x 12" träkonstpanel
 • en akvarellmålning i storlek för att passa panelen
 • tätningsmedel märkt säker för akvarell (vi använde en Krylon spray tätningsmedel)
 • spraylim (vi använde 3M)
 • ArtResin epoxiharts
 • Ett par nitrilhandskar
 • en rörstav och spridare
 • en nivå av något slag ex. plastmuggar, Lego
 • en måttbägare med lättlästa mätlinjer
 • en blandningsbehållare
 • en handhållen gasolbrännare
 • tandpetare
 • en tom plastväska eller kartong med flikarna avskurna för att skydda din bit medan den torkar

Upptäck våra konstverktyg och tillbehör i harts!

Steg: 1.

Gör klart din akvarellmålning

Komplettera din akvarellmålning på papper som passar din panel. Rita som vi gjorde, med hjälp av transferpapper, eller rita din kontur på fri hand på papperet.

How To Resin Watercolor: Complete your Watercolour Painting Om du väljer kan du applicera maskeringsvätska för att blockera alla områden du inte vill ha målade. Maskeringsvätska avlägsnas enkelt efter att din färg har torkat med ett sudd, eller genom att dra av den.

How To Resin Watercolor: masking fluid to block out any areas you don't want paintedHow To Resin Watercolor: Masking fluid is easily removed after your paint has driedMåla din bild som du vill med akvarellfärger.

Låt din tavla torka ordentligt.

How To Resin Watercolor: Paint your image as you wish using watercolor paintsHow To Resin Watercolor: Allow your painting to dry thoroughlyNär det är torrt, montera ditt konstverk på din träpanel med lim - du kan använda antingen ett spraylim, en limstift eller en pensel på lim.

För bästa resultat, jämna ut ritningen med händerna eller en brayer för att säkerställa att den är jämnt monterad på panelen, utan luftfickor.

 

How To Resin Watercolor: Once dry, mount your artwork onto your wood panel using adhesiveFörsegla ditt arbete med en spraytätningsmedel som är avsedd säker för akvarell, så att den torkar helt.

En anmärkning om tätning:

Vi rekommenderar alltid att du testar ditt speciella material med ArtResin på skrot så att du vet exakt vad du kan förvänta dig innan du hartsar ditt slutliga projekt. Det finns dock vissa fall när det krävs försegling av ditt arbete före hartsbehandling ....

 • Försegling för att förhindra absorption: Det är en bra försiktighetsåtgärd att förförsegla när du applicerar ArtResin över mjukt eller lågkvalitativt papper som annars kan absorbera hartset, orsaka mörka, våta fläckar i ditt arbete eller få ditt arbete att blöda.
 • Tätning över löst material. Med ett medium som kritpastell eller kol, eller när du har harts över ett löst material som glitter, vill du vara uppmärksam på lösa partiklar som kan blandas ihop och flyta iväg i ditt flytande harts. För sinnesfrid kan du verkligen vara försiktig och försegla ditt konstverk först - använd ett sprayfixativ istället för en borste/pensel med tätningsmedel.
 • Tätning för att förhindra bubblor: Eftersom det är ett organiskt material, kan trä och papper innehålla instängd luft som kan släppa ut i ditt harts som bubblor. Det finns många variabler som kan påverka gasbubblor: med trä kan träslaget, hur torrt virket är och luftfuktighet påverka hur mycket luft träet innehåller. Med papper kan mjukt papper och papper som har lagts in i ett collage innehålla instängd luft. Förförsegling med spray eller borstat tätningsmedel är ett alternativ för att förhindra bubblor. När det gäller våra träpaneler har vi använt dem tillräckligt mycket för att veta att vi inte behöver förförsegla dem, men vi rekommenderar alltid att du testar med just ditt material så att du vet exakt vilka resultat du kan förvänta dig innan du hartsar ditt slutliga projekt . Återigen, om du är osäker kan det aldrig gå fel genom att förtäta först om det får dig att känna dig mer bekväm.

How To Resin Watercolor: Sealing to prevent bubbles2. Mät & rör om

Arbeta i ett välventilerat utrymme och bär handskar, mät exakt (i volym) exakt lika mängder harts och härdare. Rör om noggrant i totalt 3 minuter, se till att du skrapar botten och sidorna av din blandningsbehållare när du går.

💡 TIPS: för våra allra bästa mät- och blandningstips, läs blogginlägget: Hur mäta och Blanda Resin och Härdare. 

How To Resin Watercolor: Measure & Stir

How To Resin Watercolor: measure accurately

3. Häll på ArtResin

Häll ArtResin på mitten av ditt stycke och sprid ut det till kanterna med en plastspridare eller en träspatel. Du har cirka 45 minuters arbetstid innan hartset blir för tjockt att arbeta med.

💡TIPS: Läs vår blogg Hur man häller och sprider epoxiharts för fler hartstips och tekniker! 

How To Resin Watercolor: Pour the ArtResin

How To Resin Watercolor: spread it out to the edges

45 minutes of working time before the resin gets too thick to work with

4. Använd din gasolbrännare

Använd din gasolbrännare och håll lågan ett par tum ovanför hartsytan precis tillräckligt länge för att bubblorna ska skjuta upp och håll brännaren i rörelse från sida till sida hela tiden.

💡TIPS: om du är rädd över att använda en gasolbrännare, var inte det! Läs vår blogg med allt du behöver veta om hur man använder en gasolbrännare på epoxiharts. 

How To Resin Watercolor: Use your Artist's Torch

5. Slutlig kontroll av ditt stycke

När biten har bränts, titta på hartset i ljuset efter eventuella missade bubblor, små hårstrån eller dammbitar, använd en tandpetare för att fiska upp dem. 

How To Resin Watercolor: Final Check of your Piece

6. Täck ditt stycke

Täck din bit med en plastväska eller en kartong (med flikarna avskurna) och låt den sitta i 24 timmar tills den är torr vid beröring. How To Resin Watercolor: Cover your Piece

7. Vänta 24 timmar

När 24 timmar har gått, beskåda ditt konstverk!

💡TIPS: hartset kommer att vara torrt vid beröring vid 24-timmarsmärket. Vid det här laget är du fri att hänga och beundra ditt konstverk på väggen, absolut, men om du planerar att packa och skicka ditt konstverk, vänta minst 72 timmar tills hartset har härdat helt. 

How To Resin Watercolor: Wait 24 Hours

Jag hoppas att du tyckte att detta var informativt och användbart!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.