Hur kan jag få epoxiharts att torka snabbare?

Hur kan jag få epoxiharts att torka snabbare?

Hur lång tid tar det att torka harts?

ArtResin är torr vid beröring inom 24 timmar och helt härdad inom 72 timmar.

Säg dock att du har en stor utställning på gång och att du har arbetat in i det sista med dina projekt. Nu behöver du få dem att torka ASAP så att dina konstverk kan hängas upp i tid!

Kan du minska ArtResins härdningstid?

Ja! Det är möjligt att få epoxiharts att torka snabbare med hjälp av värme.

Här är några tips om VAD MAN GÖR och vad man INTE ska göra för att få ArtResin att härda snabbare.

What To Do To Speed Up ArtResin's Cure Time

✅ Vad du ska göra för att påskynda hartsets härdningstid:

  • Öka temperaturen: Den idealiska temperaturen för att härda ArtResin är 24-30ºC. Härdningstiden påverkas av temperaturen: varmare temperaturer underlättar härdning och kallare temperaturer långsam härdning.
  • Placera en värmare eller värmelampa nära din figur för att uppmuntra hartset att härda snabbare.

💡TIPS: Tänk på att hålla temperaturen konstant under de första 24 timmarna av härdning. Om det blir ett temperaturfall kan du få saker som gropar eller en apelsinskaleffekt i det härdade hartset. Håll temperaturen konstant under de första 24 timmarna

keep temperature constant for the first 24 hours

Vad man INTE ska göra för att påskynda ArtResins härdningstid:

  • Tillsätt inte mer härdare till blandningen eftersom du tror att det kommer att snabba på härdningstiden. Det gör det inte - allt det kommer att göra är att kasta bort det känsliga blandningsförhållandet 1:1, vilket gör att ditt harts inte härdar alls och förblir klibbigt på obestämd tid.
  • Byt inte ut ArtResin-härdaren med en annan märkes härdare som annonserar en snabbare härdningstid. Varje parat harts och härdare i ett kit fungerar tillsammans som ett system och kan inte bytas ut.
  • Tillsätt inga extra medel eller lösningsmedel till blandningen för att försöka främja en snabbare härdning. ArtResin är inte designad för att ta emot dessa och du kommer att sluta med harts som kanske inte härdar alls. What NOT To Do To Speed Up ArtResin's Cure Time

Faktorer som påverkar ArtResins härdningstid:

När ArtResin formulerades prioriterads säkerhet, att den skulle bli glasklar och exceptionellt skydd mot gulning.

För att uppnå detta valde de att dra ner på tillsatsen som främjar härdning (kallad accelerator) av två anledningar:

1) Acceleratorer

Acceleratorer är vanligtvis gula till färgen, så för mycket accelerator resulterar i en produkt som ser gul ut snarare än en glasklar, som ArtResin. Att några extra timmars härdetid var det värt för att bibehålla ArtResins exceptionella klarhet!

2) Snabb härdning och gulning av epoxiharts

Ju snabbare hartset härdar desto större chans har det att gulna som en bieffekt av en snabb härdningstid. Värme är en biprodukt av den kemiska reaktionen som får hartset att härda, så om det härdar för snabbt (som med snabbhärdande epoxilim), värmepistoler kan göra att hartset ser gult ut när det har härdat.

Om inte åtgärder vidtas för att främja en snabbare härdning, är ArtResin torr vid beröring inom 24 timmar och helt härdad inom 72 timmar.

Efter 24 timmar kan en bit flyttas från sin härdningsposition och hängas på en vägg. Skillnaden i hårdhet mellan en 24-timmarshärdning och en 72-timmarshärdning är vanligtvis bara en viktig faktor för konstnärer som vill packa och frakta sitt arbete eller om de gör glasunderlägg, bartoppar eller andra tunga projekt som kräver en mindre flexibel härdning. För belagda målningar, teckningar, mixed media bitar och skulptur till exempel, är den marginella skillnaden i hårdhet från dag ett till dag tre försumbar.

ArtResin: Gjord för konstnärer, av konstnärer

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.